Hirdetés

Kodekhibák miatt kapott sürgős biztonsági frissítést a Windows 10



|

A Windows Store appon keresztül, csendben tették közzé a két hibát javító kritikus biztonsági frissítéseket.

Hirdetés

A hét elején indított útjára a Microsoft két kritikus fontosságú biztonsági javítást, amelyek két sérülékenységet foltoznak be a Microsoft Windows Codecs Libraryben. A CVE-2020-1425 és a CVE-2020-1457 a Windows 10-et és a Windows Server 2019-et is érintik. A redmondiak szerint a két biztonsági rést ki tudják aknázni a támadók, ha speciálisan létrehozott képfájlt vetnek be erre a célra. 

Hirdetés

Amennyiben az ilyen képfájlokat valaki megnyitja egy alkalmazásban, ami a Windows beépített kodekkönyvtárát használja a multimédiás tartalmak kezeléséhez, akkor a támadók egyből tudják a PC-n futtatni a kártékony kódot, majd átvehetik a teljes irányítást. 

A héten a Microsoft azonban elindította a javításokat a Windows Store appon keresztül. A frissítés településéhez a felhasználóknak semmit nem kell tenniük. A Microsoft szerint pedig a hibákat privát módon jelentették feléjük (a Trend Micro), és senki nem élt vissza a résekkel a javítások előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.