Hirdetés

Komoly bajba kerülhet az OPPO és a OnePlus, ha nem tudnak gyorsan megegyezni a Nokiával



|

Az OPPO és a OnePlus mellett pedig hamarosan RealMe és a Vivo is tiltást kaphat több európai országban.

Hirdetés

A Nokia júliusban kereste fel először a mannheimi bíróságot a sérelmével, miszerint az OPPO és a OnePlus olyan 5G szabadalmakat használnak, amik a Nokia tulajdonát képzik, mégsem fizetnek ezekért. Elvileg olyan technológiákról van szó, amik alapvető fontosságúak az 5G-s kommunikáció során, magyarán ezek nélkül nem is lehetnének 5G-képesek az érintett gyártók készülékei.

A napokban a bírósága kimondta, hogy augusztus ötödikétől sem a OnePlus, sem pedig az OPPO készülékeit nem szabad árusítani Németország területén. Ennek megfelelően ezek az eszközök le is kerültek a boltok polcairól, illetve a webáruházakból, a Nokia azonban elsősorban pénzt szeretne, így azt akarják elérni, hogy az érintett gyártók minden egyes eladott telefon után (nem csak Németországban), fizessenek 2,50 eurót a Nokiának.

Hirdetés

A Nokia hasonló intézkedéseket akar elérni Franciaországban, Spanyolországban, Finnországban, Svédországban, Hollandiában és Angliában, illetve a jövőben a BBK Electronics többi márkájával szemben is fellépnek majd, így a Vivo és a Realme is érintett lehet.

Az Android Police értesülései szerint az OPPO már felvette a kapcsolatot a Nokiával, hogy meg tudjanak egyezni, ami a OnePlus számára is rendkívül fontos, hiszen nemrég indították el a 10T árusítását, ami így könnyen bukás lehet Európában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.