Hirdetés

Komoly büntetés elé néz a youtuber, aki megrendezte a repülőgépe lezuhanását



|

Trevor Jacob kissé túllőtt a célon, amikor egy kamu légi balesettel pörgette fel a csatornája nézettségét.

Hirdetés

Még januárban adtuk hírül, hogy a youtuber Trevor Jacob videót készített arról, hogy egy kiruccanás alkalmával lezuhant a repülőgépével. A baleset kapcsán már akkor is sokan gyanakodtak, hogy a videós csak a nézettség kedvéért törte össze a gépet, veszélyeztetve mások és a saját testi épségét.

Az ügyben végül a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) is nyomozni kezdett, a legújabb fejlemények alapján pedig azoknak volt igazuk, akik csalást sejtettek a szenzációhajhász jelenetek mögött.

Hirdetés

A The New York Times ugyanis úgy értesült, hogy az FAA is megrendezettnek találta a balesetet, és most felszólította Jacobot, hogy adja vissza a pilótaengedélyét, különben napi 1000 dolláros, vagyis 342 ezer forintos büntetést kell fizetnie. A lap szerint a hatóság ugyanazokat a tényezőket találta gyanúsnak, amire korában a sajtó és az online közösség is rámutatott:

  • Jacob meg sem próbálta újraindítani a motort.
  • Nem nézett alternatív leszállási helyek után, pedig lett volna rá lehetősége.
  • Nem kért segítséget a légiforgalmi irányítástól.
  • Már eleve ejtőernyővel a hátán szállt fel, pedig a többi videójában szinte sosem viselte.
  • Már azelőtt kinyitotta a gép ajtaját, hogy az lassulni kezdett volna.

A The New York Times megkereste a videóst, ám az nem kommentálta az esetet, mindössze annyit kérdezett, hogy honnan szerezte a lap az információt, s többé nem válaszolt az e-mailekre. Az I Crashed My Plane című film még mindig megtekinthető, jelenleg 1,9 millió lejátszásnál jár, ami egyáltalán nem nevezhető kiugrónak, Jacob valószínűleg sokkal jobban járt volna, ha inkább egy macskás válogatást készít, nem mellesleg megőrizve a pilótaengedélyét is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.