Hirdetés

Komoly büntetésre számíthat, akinél vizsgázás közben elmegy a net



|

A Semmelweis Egyetemen is Zoom segítségével zajlanak majd a vizsgák, de ha valaki nem tud csatlakozni, az olyan, mintha nem jelent volna meg.

Hirdetés

Bárhol, bármikor előfordulhatnak technikai problémák; sajnos nincs ráhatásunk arra, hogy az internetkapcsolat vagy az áramellátás mikor szünetel, és minél többen terhelnek egy rendszert, annál nagyobb eséllyel adja meg magát. Sajnos a koronavírus miatt a vizsgákat sem lehet a hagyományos módon megtartani, és lehet, hogy valakinek pont a net áll a sikere útjába.

Hirdetés

A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook oldalán közzétett közlemény alapján azok, akiknél az internetkapcsolat megszakad a vizsga közben, akár 14900 Ft-os büntetést is kaphatnak. Amennyiben fellebbeznek, és fellebbezésüket a dékán jóváhagyja, a büntetési tétel törlődhet. Az oktatók igyekeznek biztosra menni, és lehetővé teszik, hogy egy tanuló egyszerre két eszközről csatlakozzon, de iPad használatát nem javasolják, mert azon nem engedélyezett a képernyőmegosztás, és összeomolhat az app, ha másik alkalmazás nyílik meg hívás közben. 

A hallgatók annyit tehetnek, hogy megpróbálnak wi-fi helyett kábellel csatlakozni, a laptopot töltőre tenni, és az appokat ellenőrizni, mielőtt megkezdik a vizsgát. Feltételezhető, hogy az oktatók jóhiszeműen állnak majd a diákokhoz, és csak azoknak kell majd fizetni, akik valóban lógnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.