Hirdetés

Komoly előnyhöz juthatnak a Samsung középkategóriás mobiljai a fényképezésben



|

Egy friss pletyka szerint a koreai gyártó az összes A-szériás készülékén elérhetővé tehet egy fontos extrát.

Hirdetés

A zászlóshajók drágulásával és a heves árversenyt diktáló kínai vetélytársak megerősödésével a Samsung számára egyre fontosabbá válik a 2014 őszén elindított A-széria, amely néhány kompromisszummal az S-modelleknél jóval olcsóbban hozza a gyártótól megszokott minőséget.

Egy nemrég napvilágot látott, meg nem erősített híresztelés arra utal, hogy a Samsung jövőre egy olyan extrával teheti vonzóbbá ezeket a készülékeket, amely a közelmúltig még a zászlóshajók privilégiuma volt.

Hirdetés

A pletykát a dél-koreai The Elec szellőztette meg, amely úgy tudja, hogy 2022-től minden A-modellben lesz OIS, vagyis optikai képstabilizálás. A technológiát eddig csak néhány középkategóriás készülék (pl. az A52 és az A72) kamerájában vetette be a márka, így ha a hír igaznak bizonyul, az komoly előrelépés lehet.

Az OIS egy motorok működtetésével megvalósított mechanikai képstabilizálási technológia, amely a kamera mozgásának érzékelésével és az objektívnek a mozgást ellensúlyozó motoros mozgatásával stabilizálja a képkészítést, jóval hatékonyabb eredményt nyújtva a puszta szoftveres megoldásoknál.

Az elmúlt években számos mobilos fejlesztés szivárgott le az olcsóbb készülékekbe, ami alól bizonyára az OIS sem lesz kivétel, így elméletben jó esély lehet arra, hogy a Samsung előbb-utóbb tényleg meglépi a dolgot. A pluszpontok pedig mindenképp jól jönnek a koreai gyártónak, hiszen legnagyobb vetélytársa, a Xiaomi egyre jobban a nyakára mászik, az európai piacon például már át is vette a vezetést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.