Hirdetés

Komoly előrelépést hozhat a kamerák felbontásában az iPhone 14 Pro



|

Már a második forrás állítja, hogy az Apple jövőre búcsút inthet a 12 megapixeles fő szenzornak a drágább modelljein.

Hirdetés

Habár a számokkal előszeretettel zsonglőrködő androidos térfélen már a 200 megapixeles kamerát is bemutatta a Samsung, az Apple a 2016-ban piacra dobott iPhone 7 óta kitart a 12 megapixeles szenzorok mellett.

Ez eddig nem okozott gondot a gyártónak, az iPhone-ok ugyanis többnyire még így is hozzák a zászlóshajóktól elvárt szintet: a DxOMark kamerás toplistáján a 12 megapixeles iPhone 13 Pro és a 13 Pro Max jelenleg a 4. és 5. helyet foglalja el, miközben a dobogósok mind 50 megapixeles fő kamerával támadnak.

Hirdetés

Először a megbízhatóbb jósok közé sorolt Ming-Chi Kuo írt róla még áprilisban, hogy az iPhone 14 Pro és Pro Max 48 megapixeles szenzorra válthat, amit most egy újabb jelentés is megismételt. Az előrejelzés forrása ezúttal egy ritkábban betaláló elemző, Jeff Pu, aki a Haitong International Securities szakembere.

Pu szintén úgy értesült, hogy a 2022-es Pro iPhone-ok már 48 megapixeles fő kamerával érkeznek, amit egy 12 megapixeles ultra széles és egy ugyanekkora telefotó lencse egészít majd ki. Az elemző továbbá azt is tudni véli, hogy az iPhone 12 óta használt 6 GB helyett 8 GB memóriát kapnak az új zászlóshajók.

A szivárogtatók körében egyelőre konszenzus van arról, hogy az Apple jövőre ejtheti az iPhone mini-vonalat, s helyette egy nagyobb verziót kapunk az alapmodellből. A paletta így az iPhone 14, az iPhone 14 Max, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max négyeséből állna. Itt jön képbe Pu harmadik, kevésbé hihető jóslata, mely szerint mind a 4 mobilba 120 Hz-es kijelző kerülhet. A cupertinóiak ezt ugyanis még csak az idén lépték meg a Pro modelleknél, így nehéz elképzelni, hogy mindössze egy év után átengedik a magasabb képfrissítés aduászát az olcsóbb készülékeknek.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.