Hirdetés

Komoly fejlesztést kap a Dolby Vision az LG OLED-tévéin



|

Még szebb képminőséggel támad a C2 és a G2 modellcsalád.

Hirdetés

Az LG magabiztosan dominálja az OLED tévék piacát, így sokan várják a koreai vállalat idei újdonságait, az Alpha 9 Gen 5 chippel hajtott C2-es és G2-es szériát.

A januári CES-en leleplezett 2022-es felhozatal pedig nem csak új méretekben támad, de Dolby Vision HDR-formátumban is komoly fejlesztést tartogat.

Elsőként az Inside CI számolt be róla, hogy az LG legfrissebb modelljei már támogatni fogják a Dolby Vision IQ technológiát, amely jelentős előrelépést jelent a normál Dolby Visionhöz képest.

Hirdetés

A Dolby Vision IQ HDR formátummal felvértezett tévék automatikusan a környezethez igazítják a kijelző fényerejét, a technológia másik nagy előnye pedig a Precision Rendering nevű eljárás, amely még jobb kontrasztot és még több részletet kínál a sötét jeleneteknél.

További jó hír, hogy a Dolby Vision IQ automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül varázsolja szebbé az összes Dolby Vision-támogatott tartalmat.

A régebbi tévék birtokosai viszont sajnos hiába várnak rá, az LG szerint ugyanis a formátummal csak a 2022-es készülékek erősebb processzora képesek megbirkózni. Aki tehát a Dolby Vision IQ-val élvezné a tartalmakat, kénytelen lesz beruházni egy C2-es, vagy G2-es modellre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.