Hirdetés

Komoly fenyegetést jelenthetnek a kvantumszámítógépek az USA számára



|

A Pentagon komolyabban ráállt az ilyen gépekről indított támadások kivédésére.

Hirdetés

A technológia fejlődése alapvetően jó dolog, de a történelem sajnos megmutatta, hogy ezzel együtt a kémkedéshez használt eszközök tárháza is folyamatosan nőhet, hiszen amíg régen a bepoloskázott szobáktól kellett tartaniuk egyeseknek, addig manapság a jóval szofisztikáltabb kémprogramok a népszerűek.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium egyik fejese, David Spirk szerint pedig a nagy teljesítményű kvantumszámítógépek is veszélyesek lehetnek ezen a téren.

Hirdetés

Spirk úgy véli, hogy a Pentagonnak azonnali lépéseket kellene tennie a kvantumszámítógépekhez köthető, potenciális kémkedés kapcsán. Erről a frontról támadva az illetéktelenek ugyanis feltörhetik a kényes információkat védő titkosításokat, ami értelemszerűen sok fejfájást okozhat egy szuperhatalom számára.

A figyelmeztetés időzítése pedig nem véletlen, hiszen a Pentagon szerint Kína gőzerővel azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia és a kvantumtudományok fejlesztésével alaposan felgyorsítsa a modern hadviselés alakulását. A Nemzetbiztonsági Ügynökség, vagyis az NSA szerint akár 20 évbe is beletelhet, hogy olyan titkosítással álljanak elő, amit még egy kvantumszámítógép sem tud feltörni.

Közben Tim Gorman, a Pentagon egy szóvivője elárulta, hogy az Amerikai Védelmi Minisztérium igenis komolyan veszi a titkosítással kapcsolatos fejlesztéseket, és tettek is már erőfeszítéseket a cél elérése érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.