Hirdetés

Komoly környezetvédelmi tervekkel állt elő a Matchbox



|

A játékautókat készítő cég a nagy autógyárakhoz hasonlóan törekszik a megújuló energia használatára és az újrahasznosításra.

Hirdetés

Egyre több nagyvállalat, illetve konkrétan autógyártó prioritása, hogy a környezetvédelem érdekében olyan megoldásokat alkalmazzanak a gyártás során, amelyekkel csökkenthető a károsanyag-kibocsátás. Hasonló működésre törekszik a Mattel játékautókat gyártó leányvállalata, a Matchbox is, ami a legutóbbi közlemény alapján 2030-ig alapvetően megváltoztatná a gyártás és a csomagolás folyamatait is.

Hirdetés

A vállalat a következő években egyre több újrafelhasználható anyagból állítaná elő a termékeit, illetve emellett a játékok csomagolását is úgy tervezi, hogy azok újrahasznosíthatók legyenek. A nemrégiben gyártósorra került Power Grabs széria már így készül, vagyis a műanyag helyett a cég fa- és papíralapú csomagolóanyagokat, valamint víz alapú festékeket használ.

A Mattel szóvivője, Roverto Stanichi egy kapcsolódó interjúban elmondta, hogy a Matchbox célja mindig is a realizmus volt, vagyis hogy a gyerekek a számára a való világot és az igazi autókat tükrözzék a játékok. Így a vállalat is arra törekszik, hogy teljes mértékben újrahasznosított, újrahasznosítható, vagy természetes alapú műanyagokat használjon mind a játékok gyártása, mind pedig a csomagolás során.

A környezetvédelemhez kapcsolódóan pedig új modellel is készül a Matchbox, ugyanis várhatóan 2022-ben fog megjelenni a Tesla Roadster játékautó, ami újrahasznosított cinkből, fémből és műanyagból készül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.