Hirdetés

Komoly leépítést tervez a mobilpiacon a Sony



|

A mobilos divíziónál dolgozók felét, 2000 embert küldhetnek el 2020-ra. Ezúttal is a fix költségeket csökkentené állítólag az óriás.

Hirdetés

A Sony sokak nagy örömére továbbra is hősiesen harcol a mobilpiacon. Bár nemrég bezárta az egyik nagy kínai gyárát, leköszönt a legendás elnöke, illetve egybeolvasztotta a mobilos divíziót három másik részleggel (sokak szerint így söprik a veszteségeket a szőnyeg alá); továbbra is kitart az Xperia készülékek mellett, és nem fúj visszavonulót az okostelefonok piacáról. 

Hirdetés

A legutóbbi jelentések szerint azonban a létfenntartó stratégia keretében további intézkedéseket is eszközölnek. A Nikkei Asian Review szerint nem csak a nyereséges részlegekkel fednék el a mobilos ágazat veszteségeit, hanem a mobilos szekciónál dolgozó munkaerő felét is leépítenék 2020-ig. Összesen 2000 ember távozhat a Sonytól vagy kerülhet más részleghez. 

A Sony évek óta veszteséges a mobilpiacon, annak ellenére is, hogy folyamatosan csökkentette a munkaerői létszámot, és így a költségeit (2014-ben 1000 embert épített le, majd szinte minden évben újabb leépítések következtek). Ezúttal ismét a fix költségeket nyomnák lentebb, és beszerzési reformok is jönnek majd. 

Bár a dolgozók egy részét más ágazatokban megtartanák, Európában és Kínában állítólag önként mondhatnak majd fel az alkalmazottak. Bizonyos régiókban az okostelefonok forgalmazását is megszünteti vagy erősen korlátozza majd a Sony, ennek keretében innentől kezdve leginkább csak az európai és a kelet-ázsiai piacra koncentrál, legalábbis a jelenlegi hírek szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.