Hirdetés

Komoly összeget csalhattak ki hackerek a Garminból



|

Zsarolóvírussal zárolták a cég létfontosságú adatait, és források szerint a tech-vállalat kifizette a válságdíjat, hogy ismét hozzáférhessen azokhoz.

Hirdetés

Pár napja számolt be a Garmin arról, hogy egy nagyobb zsarolóvírus támadás érte, melynek következtében kénytelen volt leállítani néhány online szolgáltatását is, melyeknél bekavartak a zárolt adatok. Nem sokkal később érkezett a közlemény, hogy már minden rendben működik, de egy belsős forrás szerint nem sikerült elhárítani a problémát, a cég inkább fizetett a kiberbűnözőknek.

Hirdetés

A BC  jelentkezett először a hírrel, hogy a Garmin valószínűleg nem szabadult meg a zsarolóvírustól, hanem egész egyszerűen kifizette a váltságdíjat a hackereknek, cserébe a kulcsért, mellyel feloldhatók a WastedLocker nevű zsarolóvírussal zárolt adatok. Erre utal az is, hogy a vállalat gyanúsan hallgatott annak körülményeiről, hogy hogyan sikerült megoldják a szolgáltatásaikat érintő problémákat. 

A belsős források szerint a Garmin egy harmadik félen keresztül juttatott el 10 millió dollárt a hackereknek a feloldókulcsért - fontos megjegyezni azonban, hogy egyelőre nincs bizonyíték a váltságdíj kifizetésére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.