Hirdetés

Komoly összeget fizetett volna Elon Musk egy tininek, hogy lője le a repüléseit követő botot



|

Már több mint 140 ezren követik a Twitter-fiókot, ami élőben közvetíti a milliárdos repülőútjait.

Hirdetés

Valószínűleg senkinek sem lenne kedvére, ha egy automatizált Twitter-fiók minden egyes utazásáról élőben értesítené a világot, térképpel illusztrálva az útvonalat. Elon Musk viszont egyelőre kénytelen ezt elviselni, miután sikertelenül próbált lefizetni egy tinédzsert, aki egy ilyen oldalt üzemeltet a mikroblogon.

Az Elon Musk's Jet néven futó fiók mögött egy algoritmus dolgozik, amely a nyilvánosan elérhető repülési adatok alapján, percre pontosan osztja meg a milliárdos fel- és leszállásait, valahányszor igénybe veszi a magángépét.

Hirdetés

A botnak már több mint 140 ezer követője van, ám ebből kb. 40 ezer az utóbbi néhány napban jött össze, miután kiderült, hogy Musk megpróbált fizetni a bot készítőjének, a 19 éves Jack Sweeneynek az algoritmus elhallgattatásáért. A Tesla és a SpaceX alapítója tavaly ősszel 5000 dollárt (kb. 1,6 millió forintot) ajánlott a srácnak, hogy törölje a szerinte biztonsági kockázatot jelentő botot.

Sweeney, aki a személyes Twitter-fiókján olvasható bemutatkozás szerint rajong az űrkutatásért és a Teslákért, az első kapcsolatfelvételkor egy 40 ezer dolláros (itthon 16,7 millió forintos) Model 3-at kért a törlésért. Musk ekkor dobta be az 5000 dolláros ajánlatot, amit aztán srác megpróbált 50 ezerre (kb. 16 millió forintba) srófolni. Sweeney még azt is megpendítette, hogy a pénzt esetleg egy Model 3-ra költené, a világ leggazdagabb embere azonban nem ugrott rá a lehetőségre, habár azt válaszolta, hogy meggondolja a dolgot.

Musk azóta sem válaszolt, ezért Sweeney a héten ismét ráírt, hogy mégsem pénzt szeretne, hanem egy gyakornoki állást a Teslánál. Szó se róla, bátorságból nem szenved hiányt a Twitter-bot programozója, de cikkünk írásakor a milliárdos még erre az ajánlatra sem reagált. Ha viszont sikerül megcsípnie az állást, Sweeney vélhetően számíthat majd néhány kellemetlen feladatra a Teslánál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.