Hirdetés

Komoly támadás érte a Panasonicot



|

A vállalat szerverén kutakodó támadó hónapokig észrevétlen maradhatott.

Hirdetés

Internetre kapcsolt világunkban egyre gyakrabban elevenednek meg a cyberpunk zsáner történetei, hiszen gyakorlatilag minden hónapra jut egy kibertámadás valamelyik nagyvállalat ellen. Néhány hete a MediaMarkt rendszerének összeomlásáról adtunk hírt, most pedig a Panasonic számolt be egy komoly adatszivárgásról.

A TV-gyártásból kiszálló japán konglomerátum esetében az egyik céges fájlszervert érte támadás, amire sajtóértesülések szerint hónapokig nem sikerült fényt deríteni. 

Hirdetés

Ha csak a Panasonic hivatalos közleményére hagyatkozunk, abból annyi derül ki, hogy november 11-én illegális hozzáférést észleltek a vállalat hálózatának egyik fájlszerverén. A behatolás felfedezését követően értesítették a hatóságokat és "biztonsági ellenlépéseket tettek", jelenleg pedig egy "külsős specialista szervezettel" kiegészülve vizsgálják, hogy személyes adatok és egyéb érzékeny információk is érintettek voltak-e a szivárgásban.

A Mainchi és az NHK híroldalak azonban további részleteket is közöltek az ügyről. Értesülésük szerint a támadó valójában már júniusban betört a Panasonic szerverére, ahol egészen a novemberi lebukásig hozzáfért például az ügyfelek és a dolgozók személyes adataihoz, valamint a vállalat belföldi tevékenységéről árulkodó műszaki fájlokhoz.

A fent említett közleményen túl a Panasonic cikkünk megírásáig nem kommentálta a történteket, így a vállalatra nézve kínos sajtóértesülések sem kerültek megerősítésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.