Hirdetés

Komoly ütést vitt be Németország a WhatsAppnak



|

Az adatkezelés Európában eleve egy kényes téma, és a német kormány most kimutatta a foga fehérjét.

Hirdetés

Sok vitát indukáltak a WhatsApp új adatkezelési feltételei, melynek élesítését ugyan késleltették, de így is biztosan érkezni fog.

A kommunikációs app tulajdonképpen ultimátumot adott a felhasználóinak, amíg nem fogadják el az új szabályokat, folyamatosan csökkentik majd az elérhető funkciók számát.

A német Johannes Caspar, az adatvédelemért és az információszabadságért felelős biztos, több olyan körülményre is felhívja a figyelmet, ami szerint nem összeegyeztethető az EU-ban már sok ideje működő GDPR szabályokkal.

Hirdetés

Caspar egy vészhelyzeti 3 hónapos tiltást adott ki, mellyel megakadályozza, hogy a Facebook továbbra is begyűjtse a WhatsApp felhasználók adatait és arra kérte az Európai Uniós társait, hogy kövessék a példáját.

A Facebook természetesen elutasítja Caspar állításait, a Bloombergnek arról beszéltek, hogy az új szabályzat mindenképpen életbe fog lépni, a német döntéshozók pedig csak félreértik, hogy mit is akar elérni a frissítés.

Szerencsére van alternatíva azoknak, akik mégsem hisznek a Facebook szavának az adatvédelemmel kapcsolatban. Amióta először bedobták a WhatsApp szabályok frissítését, a Telegram és a Signal felhasználók száma is meredeken emelkedni kezdett. Utóbbi egyébként komolyan bele is állt a Facebookba egy kreatív reklámkampány segítségével, amit a cég azonnal le is tiltott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.