Hirdetés

Komoly változások előtt áll a Discord, módosul a büntetés és a tiltás rendszere is



|

A következő hónapokban számos új funkcióval bővül a platform.

Hirdetés

Egyszerű VoIP megoldásként, a TeamSpeak kihívójaként indult, de elképesztően kinőtte magát a Discord az elmúlt években. A gamingben gyökerező szolgáltatást ma már milliók használják a legkülönfélébb feladatokra, legyen az vállalati kommunikáció, vagy a Discord botoknak köszönhető automatizáció. A felhasználóira azonban rengeteg veszély is leselkedik.

A platformról korábban örökre kivágták a renitenseket, hamarosan azonban változtatnak a moderációs szabályokon, és első körben csak figyelmeztetésekkel, időszakos tiltásokkal operálnak majd.

Hirdetés

Az üzemeltető szerint sok kiskorú használja a platformot, akikre lehet hatni, ha elmagyarázzák nekik, mit is csináltak rosszul. Ha például valaki nem odaillő képet tölt fel, attól lehet, hogy csak a képfeltöltés jogát vonják meg egy időre. Nem akarnak azonban a YouTube-éhoz hasonló rendszert felállítani, amely alapján 3 strike után örökre kitiltják a felhasználókat.

Egy új, AI-alapú megoldással szűrnék a korhatáros tartalmakat is, hogy a fiatalkorúak privát üzeneteibe ne tudjon bárki ilyet küldeni, és kísérleteznek a hang- és videóhívások titkosításával is. Örülhetnek a mobilos felhasználók, ők ugyanis egy új Dark Mode-ot kapnak, ami teljesen kikapcsolja az AMOLED panelek fekete pixeljeit, és jönnek a mikrotranzakciós megoldások is, mint a különböző animációk és egyéb kozmetikai cuccok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.