Hirdetés

Könnyebbé teheti a multitaskingot az Android 12



|

A legújabb híresztelések szerint lényegesen egyszerűbbé válik egyszerre több applikáció kezelése a telefonokon.

Hirdetés

Az Android 12 mindenki számára elérhető kiadásának megjelenésére egyelőre még várni kell, viszont egyesek már használhatják az új operációs rendszer tesztverzióját. A Google rendszeresen kiadja tesztelésre a Developer Preview-t, az XDA Developers csapata pedig ennek legutóbbi variációja alapján fedezett fel újdonságokat.

A legfrissebb Android 12 Developer Preview nagyjából két hónappal ezelőtt jelent meg, ennek köszönhetően pedig már kiderült, hogy az operációs rendszer támogatni fogja az applikáció hibernáló funkciót, illetve az egész rendszer új kezelőfelületet is kap. Az XDA Developers számos újítást fedezett még fel, az egyik legizgalmasabb pedig a multitaskingot megkönnyítő lehetőség, vagyis az App Pairs lehetősége.

Hirdetés

Az App Pairs által egyszerre két applikációt is el lehet indítani a főmenüből. Ebben az esetben a leggyakrabban használt alkalmazások közül lehet választani, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy ezek ikonjainak pozícióját szabadon lehet váltogatni, és így valamennyire befolyásolni az App Pairst. A funkció viszont még igencsak hiányos, és az XDA több buggal is találkozott a tesztelés során.

Újdonság még továbbá a keresővel ellátott widget oldal, új emojik, tableteken a két panelt megjelenítő főoldal, valamint az internet menü átalakítása. Emellett a beállítások menü is megváltozott, beleértve a menüpontok dizájnját és az apróbb animációkat.

Az Android 12 hivatalos megjelenésére valamikor idén nyáron vagy ősszel számíthatunk, illetve egyes források szerint nagyjából egy hónapon belül érkezni fog az újabb Developer Preview verzió is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.