Hirdetés

Könnyebbé teszi a hívások indítását a Messenger



|

Hasznos változtatást eszközöl a Meta a chatplatform kezelőfelületén.

Hirdetés

A 2011-ben megjelent Facebook Messenger globális kimutatásban ugyan csak a harmadik legnépszerűbb üzenetküldő platform, a számok szintjén azonban ez így is közel egymilliárd aktív felhasználót jelent, tehát sokaknak okozhatnak bosszúságot az olyan nem kívánt változtatások, mint például a hirdetések néhány évvel ezelőtti bevezetése.

Ezúttal viszont szerencsére egy kifejezetten kellemes hírrel szolgált az anyacég Meta: egy kissé átszabják az app kezelőfelületét, hogy megkönnyítsék a hang- és videóhívások indítását. A lépés indoka, hogy a vállalat szerint 2020 óta már 40%-kal nőtt az üzenetküldővel indított hívások száma.

Hirdetés

A megújult kezelőfelületen egy-egy dedikált gombot kapnak majd a hang- és videóhívások, méghozzá a Messenger főoldalának alján látható funkciósávon. Itt jelenleg a "Chatek", az "Emberek" és a "Történetek" gombokat találjuk, a hívások indításához pedig meg kell nyitunk az egyes beszélgetéseket, és onnan tárcsázni az ismerőseinket.

A frissítés a következő hetek során, fokozatosan válik elérhetővé. A hanghívások egyébként 2013-ban kerültek be a Facebook Messenger eszköztárába, a videóhívások indítására pedig csak 2015 óta biztosít lehetőséget a platform.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.