Hirdetés

Könnyebbé tette az iCloud fotók kezelését az Apple



|

Az új fejlesztésnek köszönhetően sokkal egyszerűbb a fényképek Google Photos mappába való áthelyezése.

Hirdetés

A legújabb iPhone és iPad modellek mellett az Apple még rengeteg eszköz fejlesztésével is foglalkozik, így a szakemberek azon is dolgoznak, hogy felhasználóbaráttá és könnyen használhatóvá tegyék a szolgáltatásokat. Ezúttal az iCloud rendszere kapott egy nagyon praktikus frissítést, amelynek hála rengeteg időt spórolhatunk, amennyiben az Apple rendszeréből kívánjuk átcsoportosítani a fényképeinket a Google Photos mappákba.

Ez idáig csak úgy lehetett megoldani az Apple és a Google tárhelyek közötti áthelyezést, ha először letöltöttük a fényképeket iCloudból, majd újból feltöltöttük a Google rendszerébe.

Hirdetés

Ez néhány fájl esetében nem túl zavaró, viszont akik egyszerre rengeteg fényképet próbáltak áthelyezni, azok számára igencsak időigényessé vált a feladat.

Az Apple újonnan aktivált webes frissítésével viszont már sokkal könnyebb a fényképek mozgatása. Az Apple ID-val bejelentkezve egyszerűen csak ki kell választani az adatok másolatának áthelyezését, majd követni a további instrukciókat. Ehhez hozzátartozik a Google fiókba való bejelentkezés is, majd ezután könnyedén lehet mozgatni a fájlokat a két szolgáltató albumai között. Nagyobb mennyiségű adat esetén akár néhány nap is lehet a szinkronizálás, viszont praktikus okokból mindenképpen megéri.

A frissítés egyelőre nem érhető el világszerte, viszont az Európai Unió országaiban, így Magyarországon is aktiválta az Apple az iCloud újítását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.