Hirdetés

Állítólag könnyű becsapni a Galaxy S8-at



|

A csúcskészülék arcfelismerő rendszerét a jelek szerint egy fotóval is át lehet verni.

Hirdetés

A mai okostelefonokat már nem csak jelszóval és PIN-nel zárolhatjuk, mintákat és ujjlenyomatokat is bevethetünk. Néhány készülék az arcfelismerést is támogatja, egyes modelleken még íriszszkenner is van. 

Hirdetés

A Samsung Galaxy S8-as készülékei élen járnak ilyen szempontból, de sajnos nem mindegyik módszer tökéletesen biztonságos. Valaki ugyanis képes volt a Galaxy S8 arcfelismerő rendszerét becsapni egy fotóval, amin az ő arca volt rajta. 

Ez elméletben azt jelenti, hogy egy illetéktelen embernek elegendő egyetlen fotót mutatni rólunk ahhoz, hogy hozzáférjen a készülék tartalmához. Az ujjlenyomat-olvasó és az íriszszkenner használatát elméletben szintén kényszeríthetik, de egy jelszót vagy PIN-t kitalálni már nehezebb. 

Ez sajnos azt jelenti, hogy meg kell találni a középutat a biztonság és a kényelem között. Az újabb hitelesítési módokkal talán akadnak bökkenők, azonban napi több tucat alkalommal elég kényelmetlen lenne beírni egy-egy számsort vagy bonyolult jelszót. A fotós trükk ráadásul nem is működik minden arcfelismerést használó rendszeren - a Windows Hello például csak infrakamerával üzemel, és el tudja dönteni, hogy igazi arcot vagy egy fotót lát. 

A Samsung szerint egyébként az arcfelismerő inkább egyfajta kényelmi funkció, az igazán erős lezárást még mindig a PIN / ujjnyom / írisz trió valamelyike biztosítja, emellett pedig valószínű, hogy későbbi rendszerfrissítésekben reszelnek még a biometrikus azonosítás apróbb sorjáin.

Frissítés - a Samsung hivatalos állásfoglalása:

"A Galaxy S8 a legmagasabb szintű hitelesítést biztosító írisz-szkennertől kezdve az ujjlenyomat olvasón át a biometrikus azonosítás számos szintjét kínálja. Továbbá a Galaxy S8-at a felhasználók különböző módon, így biometrikus azonosítással és olyan kényelmi megoldásokkal is feloldhatják, mint a jelkódzár vagy az arcfelismerés.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az arcfelismerés - bár kényelmes - kizárólag a Galaxy S8 készülék feloldására használható, és nem alkalmas a Samsung Pay vagy a Secure Folder elérésének hitelesítésére. A Samsung még a Galaxy S8 és S8+ piaci bevezetése előtt elérhetővé tesz egy rendszerfrissítést a készülékek arcfelismerőjéhez."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.