Hirdetés

Konzoloktól ellesett megoldással bővülnek az androidos játékok



|

Fokozza a tempót az Android 12, már a telepítés befejezését sem kell majd kivárnunk a móka elkezdéséhez.

Hirdetés

Konzolokon évek óta bevett megoldás, hogy már a letöltés befejezése előtt elindíthatók a játékok, így dobva egy kis kóstolót a türelmetlenebb felhasználóknak. A mobilos platform hódolóinak pedig jó hír, hogy most a Google is valami hasonlót jelentett be az Android 12-höz a játékfejlesztőknek szóló Game Developer Summit konferencián.

A "play as you download" nevű funkció neve önmagáért beszél, hiszen a lehetőség annyit takar, hogy már a letöltés befejezése előtt elindíthatjuk a játékokat.

Hirdetés

A megoldás nem összekeverendő a Play Áruház "Instant" nevű trükkjével, ami egy 2018-ban bevezetett opció a fejlesztőknek a játékaik promózására, és a telepítés folyamatát megkerülve enged bepillantást az alkalmazásokba.

A játékok korai elindítását a Google App Bundle formátuma teszi lehetővé, és leginkább azoknál a címeknél lehet hasznos, melyek több gigabyte-ot foglalnak, hiszen már telefonon is egyre több van ezekből.

A Google azt ígéri, hogy az "Android 12 magjába épített" funkcióval az eddigiekhez képest legalább kétszer gyorsabbá válik majd a játékok elindítása. Az újdonság bétájára itt lehet feliratkozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.