Hirdetés

Korán jött a bolondok napja: a legfurcsább billentyűzetet mutatta be a Google



|

Az április elsejei tréfának is beillő hardvert természetesen Japánban alkották meg, neked is lehet sajátod.

Hirdetés

Bár az elmúlt évtizedekben több furcsa billentyűzet is felütötte a fejét, legyen az két darabból álló, tekerős, vagy más módon leegyszerűsített megbonyolított dizájn, továbbra is a hagyományos QWERTY klaviatúrákat használják a legtöbben, legfeljebb az a különbség, hogy teljes méretű, vagy a numerikus részt elhagyó TKL kialakításról van-e szó.

A Google dizájnerei azonban elérkezettnek látták az időt a váltásra.

A mérnökök fantáziáját a keyboard szó ragadta meg, és úgy érezték, hogy a "key" már elég sok figyelmet kapott, ideje azzal foglalkozni, ami utána jön.

Japán fordításban ez rudat jelent, ennek apropóján az új billentyűzet egyetlen sorból áll, aminek köszönhetően 165 centi hosszú.

Hirdetés

Így végülis bármilyen kupis asztal szélére oda tudjuk tolni, és a "bonyolult" QWERTY kialakítás helyett azt is könnyebb megjegyezni, hogy a 'G' például a 16. gomb, vagy hogy hány centire van a hardver szélétől az 'S'.

A videó tanulsága szerint gyakorló szülőknek a gyerek magasságának feljegyzésében, szenvedélyes lepkegyűjtőknek pedig a hobbijuk gyakorlásában segíthet az eszköz, ami vész esetén akár fegyverként is használhatunk. Illetve egyszerre akár ketten is gépelhetnek rajta, ami mint tudjuk, a hackelésnél nagyon hasznos tud lenni.

Azt nem tudjuk, hogy bolti forgalomba kerül-e a periféria, de ha valaki szeretné elkészíteni a sajátját, ezen az oldalon minden hivatalos infót megtalál hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.