Hirdetés

Környezetvédelem RGB módra - a Razer komolyan veszi a zöldebb jövőt



|

A vállalat egy többéves környezetvédelmi ütemtervet állított fel.

Hirdetés

Ha kis lépésekben is, de az elektronikai ipar is próbál tenni egy kevésbé szennyező és kevésbé pocsékoló, környezetbarátabb jövőért. Ilyen az eszközök élettartamának meghosszabbítására való törekvés és a megújuló energiaforrások előtérbe helyezése is, de az egyik legismertebb brand, a perifériáiról és laptopjairól ismert Razer is szeretné kivenni a részét a zöld mozgalomból. 

A vállalat egy 10 éves környezetvédelmi menetrendet vázolt fel a #GoGreenWithRazer hashtag lobogója alatt, amelynek élén kabalájuk, Sneki Snek kígyó áll. A Razer társalapítója és vezérigazgatója, Min-Liang Tan elmondta, hogy hihetetlenül fontos annak tudatosítása, hogyan hatunk a környezetünkre, ezért egy fenntarthatósági ütemtervet gondoltak ki a környezeti és éghajlati változások elleni küzdelem jegyében. Tan szerint eltökélt szándékuk, hogy a világot jobbá tegyék minden ember számára, ezt pedig többfajta módon szeretnék megvalósítani. Céljuk, hogy 2025-ig 100%-ban átálljanak megújuló energiára, valamint az is, hogy 2030-ig minden újrahasznosított anyagot használó termékük teljesen karbonsemleges legyen. 

Hirdetés

De a terv nem csupán az ügyfeleket érinti, hanem a munkatársakat is. A Razer kihangsúlyozta, hogy házon beül is lépéseket tesznek a zöldebb működés érdekében, például kizárják az összes egyszer használatos műanyagot az irodákból, kísérletet tesznek az üvegházhatás csökkentésére és a biológiai élőhelyek megőrzésére, valamint a 100%-os karbonsemlegesség elérésére. 

Ehhez tartozik a Conservation Internationallel közösen összehozott kezdeményezés is, amelynek keretében aki vesz egy plüss Sneki Sneket, az tíz fa elültetését támogatja. Minél több fogy belőle, annál több variáció válik elérhetővé az egyes mérföldkövek teljesítésével. Ezt a vonalat támogatja az új Kanagawa Wave ruházat is, amely tengeri műanyagból készült szövetből áll, az alapanyagot világszerte a strandokról távolították el. A Razer szerint 1 kg tengeri műanyag kinyerését finanszírozzák minden a kollekcióból eladott termék után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.