Hirdetés

Koronavírus és 5G: már Bill Gates is bűnös?



|

Egyre markánsabb hangok kapcsolódnak be az újgenerációs mobilhálózat és a COVID-19 közötti állítólagos kapcsolat taglalásába, ami már veszélyes következményekkel is járt.

Hirdetés

Az 5G és az egészségügyi veszélyek összekapcsolása nem újkeletű, szinte a technológia felbukkanása óta érkeznek olyan pánikkeltő álhírek, amelyek szerint az újgenerációs mobilhálózat különféle károkat okozhat az emberi szervezetben - itt a sejtfalak rombolásától a tumorok kialakulásáig különféle módszereket igyekeznek az emberek fejébe sulykolni. Ezzel kapcsolatban persze nagyon sok megnyugtató tudományos vélemény látott napvilágot (mi egy külön cikkben összegeztük ezeket), de az álhírgyár képtelen leállni.

Hirdetés

Sokszor az ilyen összeesküvés-elméletek forrásai ködbe vesznek, és csak annyit látunk, hogy már a sokadik továbbosztással, valamilyen "ismerős ismerőse" közvetítésével jut el hozzánk, de most találtak egy elég markáns szócsövet, amely igyekszik erősíteni ezeket az álhíreket. Az orosz kormányhoz köthető nemzetközi hírcsatorna, az RT (Russia Today) ugyanis kifejezetten sokat foglalkozik az 5G állítólagos egészséget romboló hatásaival.

Az angol nyelven sugárzott, ám erősen orosz állami propagandára épülő hírcsatorna már január 29-i adásában megkezdte az általa teljesen valósnak hirdetett információ terjesztését, ráadásul aznap egy híreket elemző műsorban Michele Greenstein műsorvezető olyan kijelentéseket tett, miszerint az 5G-vel egyetlen gond van, miszerint "akár meg is ölhet". Onnantól kezdve ugyanő legalább tíz alkalommal beszélt a mobilhálózat egészségügyi kockázatairól, tényként állítva be például olyan adatokat, miszerint az 5G-nek kitett gyerekek orrvérzésre panaszkodtak, de tanulási nehézségek jelentkeztek náluk és a rákra is hajlamosabbá váltak.

Greenstein az egyik adásban arra is utalt, szerinte ki felelős a koronavírus kialakulásáért. "Esetleg el kéne gondolkozni, miért olvasunk arról, hogy a Gates Alapítvány annyit adakozik a koronavírus megállítására", majd jött egy kacsintás és egy egyértelmű jelzés arra nézve, hogy minden bizonnyal az "5G-ben is érdekelt" Bill Gates akarja így eltussolni a technológia és a járvány kapcsolatát.

Az RT adásai sok tévés hálózatban is elérhetőek, de a YouTube-on is nagyon aktív a csatorna, egyes feltöltéseik sokmilliós nézettséget hoznak. Fontos az is, hogy az általuk közvetített hírek, mivel egy normál hírcsatorna külsőségeivel adják át őket, sokakban tényleg azt a látszatot kelthetik, hogy minden általuk közölt információ bizonyítható tény. Az RT információira hivatkozva indított például húsvét hétfőn élő YouTube közvetítést David Icke, egykori angol focista és sportkommentátor, ma pedig hírhedt konteópápa, ahol a fenti állításoknál tovább is ment. Szerinte tény, hogy a készülő, COVID-19 elleni vakcina olyan "nanotechnológiás mikrochipeket" tartalmaz, amellyel később "távirányítani lehet az embereket". Ezt az adást mellesleg villámgyorsan el is távolította a YouTube, bár 66 ezren azért már ekkor is látták.

Az ilyesféle elméletek és álhírek terjedése már kifejezetten súlyos következményekkel is járt, Nagy-Britanniában például többen arra szólítanak fel mindenkit, hogy gyújtsák fel és rombolják le a frissen telepített 5G bázisállomásokat és mobil átjátszó tornyokat, amit bizony sokan el is kezdtek, már angol és holland esetekről is lehet tudni.

Az elemzők szerint az orosz 5G-elleni propagandát azért indították, hogy lelassíthassák a nemzetközi 5G hálózatok terjedését, amíg Oroszország is felzárkózhat. Ehhez képest mondjuk az oroszoknál egy csomó olyan konteó is terjed, amely az 5G-t valóságos csodaszerként írják le, amely akár a rákot is gyógyítja, behegeszti a sebeket, megállítja a hajhullást és megfiatalítja a bőrt. Szép lassan tehát az 5G lesz minden rossz oka és minden jó forrása egyszerre - pedig a lényeg az, hogy (legalábbis egészségügyi értelemben) ez is csak egy mobilhálózat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.