Hirdetés

Ez a böngésző-kiegészítő kifigurázza a koronavírus-pánikot



|

A túlzottan aggódók és az arcmaszk-fetisiszták piszkálása eléggé határeset, de ez az apró geg talán még megbocsátható.

Hirdetés

A koronavírus olyan, mint a medve - távolról lehet rajta mosolyogni, de közelről nem játék. Az aggódásnak és elővigyázatosságnak egyaránt helye van az új járvánnyal kapcsolatban, de az is tény, hogy sokan túltolják a dolgot, vagy épp úgy kezdenek bele valamiféle védekezésbe, hogy annak abban a formában nincs sok haszna, sőt akár ártalmasabb is, mint anélkül. Ilyen például az arc- és szájmaszkok használata, amely Távol-Keleten eddig is "divatos" volt, de most boldog-boldogtalan hordja őket, pedig ezeket alapvetően pont az orvosok számára találták ki, hogy ők ne fertőzhessenek másokat egy steril környezetben. Ugyan egyes maszkok valamelyest csökkenthetik a fertőzés esélyét, de ezeket is pár óránként cserélni kell, valamint odafigyelni, hogy ne érjünk hozzájuk kézzel, pontosan takarják az arcunkat, meg persze a le- és felvételhez is csak hátul fogjuk meg a rögzítő szalagot.

Hirdetés

Ehhez képest a múlt héten Budapesten járva egyre több olyan csodalényt sikerült megfigyelnem, akik valamilyen bazári maszkkal próbálkoztak, amit percenként igazgattak, sőt még olyan eset is akadt, amikor valaki simán feltolta az orrára a gyorsétteremben, hogy ne akadályozza az evésben. Pont az ilyen összevissza használatot és a maszkok túlhájpolását figurázza ki az a böngésző-bővítmény, amelyet egy Moritz Klack nevű illető készített: ez konkrétan nem csinál mást, mint a böngészés közben felbukkanó arcképekre biggyeszt egy elegáns maszkot.

A kiegészítő egyelőre GitHubról tölthető le, tehát még nem került fel a Chrome gyűjteményébe. A fejlesztő azt is hozzátette, hogy mivel egy első nekifutásra összegründolt apróságról van szó, még reszel rajta, így egyelőre kissé lelassíthatja a böngészőt. A legviccesebb az, hogy néha még nem talál meg minden arcot tökéletesen, és ilyenkor simán egyesek fülére, homlokára vagy szemeire pakolja a maszkot - de talán pont ez is a plugin szatirikus mivoltát erősíti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.