Hirdetés

Koronavírus, Tom Hanks, választások - ezekre kerestek rá legtöbben 2020-ban



|

Nem meglepő, hogy legtöbb keresésünk idén a világjárvánnyal volt kapcsolatos, de az év a vírust leszámítva is eseménydús volt.

Hirdetés

Valószínűleg kevés ember akad, aki 2020-ra úgy emlékszik majd vissza, mint egy örömteli évre, ugyanis idén szerencsétlenségekből annyi jutott, ami egy évtizedre is elég lenne. Nem elég, hogy az emberiségnek meg kell küzdenie a koronavírus járvánnyal és az azt kísérő gazdasági problémákkal, idén robbant ki a modern kor egyik legnagyobb tüntetéssorozata, a Black Lives Matter, emellett pedig egy különösen intenzív amerikai elnökválasztás is lezajlott.

A Google által közzétett adatok alapján a leggyakrabban használt keresőszó a koronavírus volt, ami nem is csoda, hiszen az egész világ a nagyjából egy éve indult járvány hatásait nyögi. Ehhez kapcsolóan lett rengeteg keresés tárgya Tom Hanks, aki az egyik első fertőzött volt a hírességek közül.

A vírus után az amerikai elnökválasztás eredményeire keresett rá a legtöbb ember, melyben Joe Biden legyőzte Donald Trumpot.

Hirdetés

Harmadikként Kobe Bryant nevét pötyögték be legtöbben a böngésző keresősávjába; a tragikus balesetben meghalt NBA sztár mellett idén olyan fiatalon elhunyt személyeket találunk, mint Naya Rivera és Chadwick Boseman.

Fontos még megemlíteni George Floydot, aki azután vesztette el életét, hogy egy amerikai rendőr percekig térdelt a nyakán. Az eseményt követően robbant ki korunk legnagyobb tüntetéssorozata, a Black Lives Matter, mely mozgalomra szintén nagyon gyakran kerestek rá.

A Google egy rövid videót is készített, melyben összefoglalja, mikre voltunk legtöbben kíváncsiak:

 

Ha a hazai kereséseket nézzük, akkor sem találunk nagy eltérést, hiszen itthon szintén a koronavírus volt a legkeresettebb szó, ezt pedig ugyancsak az amerikai elnökválasztás követte. Az első ötben ott van még a frissen indult Telex portál, valamint Benedek Tibor, a fiatalon elhunyt, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó neve is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.