Hirdetés

A járvány hatására valósággal felrobbant a VPN-piac



|

A távmunka miatt sokak számára szükségszerűvé vált valamilyen VPN használata, ez pedig nagyon meglátszik a piacon.

Hirdetés

A VPNPro csapata megvizsgálta, hogy milyen hatással van a VPN-szolgáltatások piacára a koronavírusjárány következtében kialakult helyzet. Az utóbbi időben ugyanis nagyon sokan kezdtek el otthonról dolgozni, a VPN használata emiatt szükségszerűvé vált, mert csak ezen keresztül lehet biztonságosan elérni a cégek érzékeny hálózatát, rendszereit és adatbázisait. A vizsgálatok szerint országonként eltérő mértékben, 10-50 százalékkal nőtt a VPN-használat mindennek hatására. 

Hirdetés

Portugáliában 50, Olaszországban és Spanyolországban például 49 százalékkal ugrott meg az igény a VPN-ek iránt, de Németországban és Ausztráliában is 47 és 22 százalékos növekedést mértek. A SurfShark egészen konkrétan duplázni tudott Németországban, Portugáliában és Olaszországban, a HolaVPN Amerikában, Olaszországban és Spanyolországban. Mindezt már márciusban. 

A mostani jelentés egyébként egyetért abban, hogy a VPN-ek népszerűsége azért emelkedett meg ennyire, mert sok professzionális munkakört otthonról látnak el most a szakemberek a kijárási korlátozások miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.