Hirdetés

Korrupt felhasználók értékeléseire csapott le az Amazon



|

Több felhasználó is lelkesen szórta az öt csillagos értékeléseket, amiért cserébe állítólag ingyen termékeket kaptak.

Hirdetés

Nem véletlenül szeretnek az emberek az Amazonról vásárolni, hiszen a digitális piactér nagy előnye, hogy óriási termékkínálattal rendelkezik, és viszonylag pofonegyszerűen le is lehet bonyolítani a rendeléseket. Természetesen értékelni is lehet a különböző cuccokat, ami alapvetően egy jó dolog, hiszen nagyban segítheti a felhasználókat a kínálat böngészése során, de sajnos trükközni is lehet vele, és a jelek szerint többen is megtették ezt.

Hirdetés

A Financial Times beszámolója szerint az Amazon 20 ezer értékelést törölt az oldalról, ráadásul olyan felhasználók is érintettek az üggyel kapcsolatban, akik rengeteg véleményt tettek már közzé. Azért volt szükség erre a drasztikus lépésre, mivel egyesek elég gyanús módon szórták az öt csillagos értékeléseket, amelyek többsége viszonylag ismeretlen kínai gyártók termékeinél landolt. Ezek a cégek pedig gyakran ingyenes ajándékokkal jutalmazzák a nekik kedvező véleményeket.

Egy Justin Fryer nevű illető is érintett az ügyben, aki a jelek szerint elég produktív hónapot tudhat a háta mögött, mivel az általa, csak augusztusban véleményezett termékek összértéke meghaladja a 15 ezer fontot. Fryer viszont tagadta a Financial Times-nak, hogy ingyen termékeket kapott volna az értékelésekért cserébe. Az Amazonon egyébként már régóta gondot jelent az értékelésekkel való trükközés, hiszen olyan is előfordult már, hogy egy hónapban a cég által forgalmazott termékek 58 százalékánál találtak hamisnak tűnő véleményeket.

Titeket mennyire befolyásolnak az értékelések vásárláskor?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.