Hirdetés

Kötelező lesz egy órán belül törölni a terrorista propagandát



|

Az Európai Unió megszavazta a jogszabályt, amely a terrorizmust bátorító tartalmak gyors eltávolítását teszi kötelezővé a netes platformok üzemeltetői számára.

Hirdetés

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság korábbi elnöke még 2018-ban jelentette ki, hogy a terrorista propaganda terjedése kapcsán az első óra kiemelten fontos - ennek nyomán állították össze azt az Európai Parlament által szerda este jóváhagyott jogszabályt, mely arra kötelezi az internetes platformok üzemeltetőit, hogy az ilyen tartalmakat legkésőbb a felbukkanásuk után egy órával távolítsák el. 

Az EP és a tagállamok kormányainak képviselői már decemberben megállapodtak, de a jogszabály mostanra készült el, és csak egy év múlva lép hatályba. Természetesen kizárólag az Európai Unió területéről elérhető tartalmakat szabályozza.

Hirdetés

Bár a Facebook, a Twitter, a Reddit és a többi nagy platform szigorú ellenőrzési rendszert állított fel, és állítólag többen perceken belül képesek reagálni, a jogszabály nem azonnali cselekvésre kötelezi őket: az egy óra onnantól számít, hogy a tartalomra valaki felhívja a figyelmüket. Azokat a posztokat nem kell levenni, amik terrorizmust tartalmaznak, de művészi célúak.

Nem kell a dark webig menni, hogy terrorista propagandával találkozhassunk: a szélsőséges toborzók aktívak a nyílt neten, a Discord szervereken és még játékokon belül is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.