Hirdetés

Közel 1 billió dollárt követelnek az Apple-től, amiért belassította az iPhone-okat



|

Szaporodnak a perek a belassuló iPhone-ok miatt - az egyikben a jogászok majdnem 1 billió dollárt követelnek az Apple-től.

Hirdetés

Nem is olyan régen iPhone-felhasználók tömegei jöttek rá, hogy az Apple tényleg, hivatalosan és szándékosan lassítja az okostelefonjaikat. Az öregedő iPhone-ok ráadásul nem is az erőforrás-igényesebb iOS rendszerek miatt válnak lassabbá. 

Hirdetés

A gondot az öregedő akkumulátorok okozzák, illetve az, hogy az Apple hogyan kezeli a felmerülő problémákat. A lítiumionos akkuk elvileg néhány év elteltével már nem képesek az eredeti kapacitásuk megtartására. Sajnos az iPhone-ok energiaforrásai már egy éven belül annyira elavulnak, hogy szokatlan problémákat okoznak. Az Apple óvintézkedése alapján ha egy akku kapacitása az eredeti érték 80 százaléka alá csökken, akkor onnantól kezdve fokozatosan és véglegesen, egyre lassabb lesz a készülék. Így a teljesítmény romlik, de az üzemidő elvileg nem, és a készülék sem kapcsol ki magától. 

Ha szemet hunyunk a minőségi problémák fölött (illetve afölött, hogy egyesek szerint mindez komoly alultervezésre utal), akkor elvileg ez a megoldás logikusnak is mondható. Mivel azonban az Apple egészen addig hallgatott mindenről, amíg megdönthetetlen bizonyítékokat nem szegeztek elé, az emberek felháborodtak. Sokan ugyanis a lassú iPhone-ok miatt új modellt vásároltak, pedig elég lett volna akkumulátort cserélniük, hogy ismét gyors legyen az eszköz. 

Természetesen hamar beperelték az Apple-t, és azóta is szaporodnak a csoportos keresetek. Az egyik perben például 999 999 999 000 dollárt, vagyis majdnem 1 billiót követelnek az Apple-től. 

A vád szerint az iPhone-felhasználóktól a lelassult teljesítménnyel megtagadták a régebbi iPhone-ok használatát, használhatóságát és értékét. A jogászok szerint az Apple a felhasználók megtévesztésével és az információ visszatartásával új készülékek vásárlására buzdította az embereket, akik sehogyan nem jöhettek rá, hogy a lassítás szándékos, és elegendő lenne a régi eszköz javítása. Sokak szerint mindezek jogos vádak, de az 1 billió dolláros kompenzáció egy kicsit erős túlzás lenne... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.