Hirdetés

Közel 4000 PlayStation 4 dolgozott az illegális ukrán kriptofarmon



|

Komoly meglepetéssel szolgált a hatósági rajtaütés.

Hirdetés

A kriptovaluta-láz elharapódzásával időnként beesik egy-egy érdekes sztori az illegális farmok felszámolásáról, legutóbb például nyár elején számoltunk be arról, hogy a marihuána-ültetvényre vadászó brit zsaruk egy raktárnyi Antminer S9-es bányászgépbe futottak.

Ez viszont szinte semmi ahhoz a fogáshoz képest, amiről az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) adott hírt a napokban. Az ukrajnai KGB alapjain megalapult szervezet ugyanis egy hatalmas farmon ütött rajta a Kijevtől mintegy 260 km-re található Vinnicjában, ahol 3800 PlayStation 4 teljesített szolgálatot.

Hirdetés

Az SZBU a konzolok mellett további 500 videokártyát és 50 processzort is lefoglalt, összesen nagyjából 5000-re tehető a bányászok által használt hardverek száma. A legmeglepőbb azonban a PlayStation 4-ek bevetése, hiszen a közkeletű vélekedés szerint ezek a gépek egyszerűen gyengék a hatékony kripto-farmoláshoz.

Persze láttunk már laptopokkal és Nintendo GameBoy-jal üzemelő bányászhardvereket is, szóval elméletben semmi sem lehetetlen, pláne akkora mennyiségnél, mint amennyit a városi hálózatra stikában rácsatlakozó ukrán farmerek halmoztak fel a Sony előző generációs konzoljából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.