Hirdetés

Közel 500 terméket fújtak meg az Apple egyik boltjából



|

Hatalmas zsákmánnyal léptek olajra a betörők, a rendőrség még mindig keresi őket.

Hirdetés

Az Apple-boltok mágnesként vonzzák a bűncselekményeket, februárban például egy filmbe illő túszdráma zajlott a cupertinóiak amszterdami üzletében, nemrég pedig a londoni Covent Gardenben található egységet rohamozta meg egy csapat fegyveres rabló.

Nem jobb a helyzet viszont az Egyesült Államokban sem: a napokban a texasi The Woodlands Apple Store-t találták meg a zsákmányvadászok, akik rengeteg kütyüvel távoztak a helyszínről, s egyelőre nem is sikerült a nyomukra bukkanni.

Hirdetés

A Montgomery megyei seriffiroda közleménye szerint a fejét eltakaró négyfős banda augusztus 29-én, a nyitás előtti reggelen hatolt be a boltba, egyebek mellett "200 Apple Watchot, 50 AirPodsot és több mint 220 iPhone-t" pakolva az autójába, amelyről csak egy meglehetősen rossz minőségű felvételt sikerült készíteni.  

A hatóságok most szemtanúk és olyan személyek jelentkezését várják, akik tudnak valamit a betörőkről. Az elcsaklizott eszközök összértékéről nem közöltek becslést, de a rablás volumenét mutatja, hogy ha csupán a közleményben megnevezett termékekkel, azokból pedig a lehető legolcsóbb modellekkel számolunk, átszámítva akkor is 56 millió forint lenne a kár.

A valós összeg azonban jóval magasabb lehet, hiszen az Apple-boltokban nem csak iPhone SE-t, Apple Watch Series 3-at és második generációs AirPods-ot tartanak, nem is beszélve az erőszakos behatolás során keletkezett egyéb károkról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.