Hirdetés

Közel 80 millió forintnyi NFT-t és kriptovalutát loptak el Cameo alapítójától



|

Steven Galanis az iCloudján keresztül veszítette el az értékes virtuális javakat.

Hirdetés

Habár 2016-ban alapították, a Cameo nevű weboldal a pandémia első évében vált világszerte ismertté, amikor a karanténba szorult, vigaszt kereső emberek rákaptak a szolgáltatásra. A portálon keresztül különböző sztároktól vásárolhatunk egy rövid videós üdvözletet, vagy akár néhány percnyi beszélgetést, köztük olyan nevekkel, mint Mike Tyson, Chuck Norris vagy Sean Astin.

Most azonban a Cameo társalapító-vezérigazgatója, Steven Galanis került a hírekbe, miután közel 80 millió forint értékű NFT-től (nem helyettesíthető tokentől) és kriptovalutától szabadította meg egy kiberbandita.

A hatalmas értékű rablásról maga Galanis számolt be a Twitteren. Az ellopott virtuális javak között egy Bored Ape Yacht Club majmos NFT is volt, amit az üzletember még januárban vásárolt 319 ezer dollárért, a tolvaj viszont már tovább is passzolta, 130 ezer dollárt kaszálva az üzleten. A zsákmányban további NFT-k és több mint 70 ezer dollárnyi kriptovaluta is volt.

Hirdetés

A teljes kár több mint 200 ezer dollárra, vagyis 77 millió forint feletti összegre rúg.

Galanis csak annyit közölt az eset hátteréről, hogy az elkövető az Apple ID-jén keresztül fért hozzá a valuták és tokenek tárolására használt kripto pénztárcájához. Nem a CEO azonban az első, aki így jár. Egy másik felhasználót áprilisban 650 ezer dollárnyi kriptovalutával rövidítettek meg az Apple-azonosítóján keresztül. Ez azért lehetséges, mert a MetaMask automatikusan szinkronizálja a tárcához szükséges 12 karakteres jelszót az iCloudra, így aki azt feltöri, a kriptovagyonhoz is hozzáférést nyer.

A Cameo vezetőjére viszont egyébként is rájár a rúd, a járvány kifutása ugyanis a sztárbérlő szolgáltatás népszerűségére is rányomta a bélyegét, így a platform nemrég kénytelen volt megválni a munkatársai negyedétől.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.