Hirdetés

Közel félmillió forintos, csúcskategóriás telefont mutatott be a Qualcomm



|

A készüléket az Asus mérnökeinek közreműködésével tervezték.

Hirdetés

A Qualcomm neve elsősorban a Snapdragon chipsetekről lehet ismerős, viszont a cég emellett még számos különböző mobiltechnológiai fejlesztéssel is foglalkozik, illetve több nagyvállalattal is együttműködik. Az elmúlt években még 5G technológiát is szabadalmaztatott, és több gyártó készülékeiben is ez a rendszer működik.

A vállalat azonban most kisebb meglepetésre egy sajátmárkás okostelefont mutatott be, amelynek egyelőre még nincs is hivatalos neve, viszont több részlet is kiderült róla amellett, hogy az Asus mérnökei is dolgoztak a készülék dizájnján.

Hirdetés

A "Smarphone for Snapdragon Insiders" átmeneti nevet viselő telefonba természetesen a Qualcomm jelenlegi legjobb teljesítményre képes chipsete, az 5G-t támogató Snapdragon 888 került, és Android 11 szoftverrel működik. A képernyő egy 144 Hz-es, 6,78 inches FHD+ AMOLED kijelző, a teljesítményről pedig 16 GB RAM gondoskodik.

A kamerasziget fő lencséje 64 megapixeles, de helyet kapott egy 12 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles telephoto lencse is, illetve még egy 24 megapixeles előlapi kamera is került a telefonra.

A telefon 4000 mAh-os akkumulátora Qualcomm QC 5.0 kompatibilis, és támogatja a 65 W-os gyorstöltést is. A készülékhez továbbá tartozik egy Master & Dynamic által tervezett vezeték nélküli fülhallgató, ami zajszűrésre is képes.

A Qualcomm csúcskészüléke várhatóan augusztustól lesz elérhető Kínában, Németországban, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A teljesítménynek pedig a gyártó meg is kéri az árát, hiszen az első beszámolók alapján nagyjából nettó 1500 dollárba, vagyis kb. 450 ezer forintba fog kerülni, ami adóval együtt inkább valahol 570 ezer forintnál lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.