Hirdetés

Közelednek a 100 megapixeles kamerával szerelt okostelefonok



|

A Qualcomm egyik vezetője elárulta, hogy már készülnek a 100+ megapixeles kamerával felszerelt okostelefonok, és hamarosan megérkeznek az első új szenzorok.

Hirdetés

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a több megapixeles kamerák nem jelentenek jobb végeredményt a mobilpiacon. Ami azt illeti, sem a több érzékelő, sem a több megapixel nem garancia erre, a legjobb bizonyíték pedig a Google Pixel 3 szériája, amely egyetlen 12 megapixeles hátlapi kamerával dolgozik, és sokak szerint még mindig a legjobb. Az mindenesetre egyértelmű, hogy a kínai gyártók 40 megapixeles kameráival megalkotott, ~10 megapixelesre zsugorított fotók általában nem jobbak annyival, mint gondolnánk, sőt, van, hogy rosszabbak. 

Hirdetés

Az viszont egy dolog, hogy a jó képminőséghez nem feltétlen van szükségünk egyre több megapixelre. Az pedig egy másik, hogy akarjuk-e a nagyobb számokat, illetve ki tudja-e ezt használni bizonyos gyártók marketingrészlege. Mindkét felvetésre igen a válasz, legalábbis erre utal, hogy a Qualcomm egyik vezetője nemrég elpletykálta, hogy már készülnek az olyan okostelefonok, amelyekbe 64, sőt, 100+ megapixeles kameraszenzorok kerülnek. 

Ezúttal nem valami távoli ötletről van szó (mint a képernyő mögé rejtett szelfikamerák), az első új szenzorok hamarosan megjelennek a piacon. 

Judd Heape megjegyzései alapján számos nagy gyártónak igen komoly tervei vannak az idei évre, és mind szeretné a következő szintre repíteni a mobilfotózást. Mivel a Qualcomm kamerákért is felelős igazgatója a világ legnagyobb okostelefon-gyártóival dolgozik együtt azon, hogy a Snapdragon chipek gond nélkül teljesítsenek a legújabb csúcskészülékekben, kérdés sem férhet az információinak a hitelességéhez. 

Egyébként akadálya már most sincs a váltásnak, igazából a Snapdragon 660-tól a Snapdragon 855-ig mindegyik újabb Qualcomm SoC elméleti támogatást nyújt a 192 megapixeles kameraszenzoroknak. 

Az nem feltétlen számít, hogy a nagyobb képpontok előnyösebbek a több megapixelnél, ettől függetlenül úgy tűnik, a piac 100+ megapixeles kamerákra vágyik, a nagy számok pedig utalnak majd az új technológiákra, amelyek a gyártók reményei szerint még több vásárlásra ösztönzik a felhasználókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.