Hirdetés

Közép- és Kelet-Európában a Samsung mobil a menő



|

A Counterpoint elemzői szerint a közép- és kelet-európai mobilpiacon megszilárdította a vezető szerepét a Samsung.

Hirdetés

A Counterpoint Research szakértőinek legutóbbi elemzése szerint a Samsung remekel a közép- és kelet-európai mobilpiacokon. Éves szinten 21 százalékkal több készüléket szállított le ezekben a régiókban, negyedéves összehasonlításban 8 százalékos a plusz. 

Hirdetés

Ezzel a Samsung a piac 40 százalékát birtokolja jelenleg, nagyjából a dupláját annak, amit a második Huawei. Ennek az egyik fő oka az egyre sikeresebb Galaxy A széria, ami az eladások nagyjából 70 százalékát teszi ki. Segített persze a Samsungnak az is, hogy a Huawei-t nagyon súlyos támadások érik az utóbbi hónapokban amerikai oldalról. 

Az elemzők szerint a Samsungnak óvatosnak kell lennie, a következő negyedévek során a kínai márkák borsot törhetnek az orra alá. A Xiaomi például már meg is előzte az Apple-t, de az Oppo, a Vivo és a Realme is betörnének az európai piacra, persze nagyszerű ár-érték aránnyal. Mivel Kelet-Európában olcsóbb és középszintű mobilokat vesznek az emberek, ezért a kínai gyártóknak eleve nagy sikerük lehet itt. 

Mivel a kínai piac több negyedéve stagnál, ezért a Xiaomi, a OnePlus, az Oppo, a Vivo és a Realme számára még fontosabb lehet az európai piac, mint valaha. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.