Hirdetés

Középkategóriában indul a Motorola Edge 2022, még nem tudni, hozzánk jöhet-e



|

MediaTek Dimensity 1050 chipsettel, 144 Hz-es OLED kijelzővel támad a Motorola idei középkategóriás mobilja.

Hirdetés

A Motorola bemutatta a legújabb okostelefonját, az Edge 2022 modellt, ami az amerikai gyártó csúcskészüléke, vagyis a Motorola Edge 30 Pro "kistestvérének" is tekinthető. A két készülék dizájnja hasonló, de a legnagyobb különbség, hogy az Edge 2022 nem a Snapdragon 8 processzort kapja, és alapvetően a középkategóriás piacra szánják.

Ehhez képest a technikai részletek alapján ígéretesnek tűnik a legújabb Edge, vagyis az első olyan okostelefon, amely a MediaTek Dimensity 1050 chipsettel készült.

A Motorola Edge 2022 egy 50 MP-es tripla kameraszigetet kap, illetve 6 GB vagy 8 GB RAM-os modell is elérhető lesz. Az 5000 mAh-os akkumulátor akár a 68 W-os vezetékes, valamint a 15 W-os wireless töltést is támogatja. Elérhető lesz 128 illetve 256 GB-os tárhellyel, a teljesítményről pedig a már említett MediaTek chipset gondoskodik.

Hirdetés

A készülék egy 6,6 inch átmérős, 144 Hz-es, 1080p felbontást támogató OLED kijelzőt kap. Támogatja a HDR10+-t és akár 1300 nites fényerőre képes. A kijelző átkapcsolható 60 Hz-es módba is az akkumulátor kímélése érdekében. A telefon Android 12 operációs rendszerrel rajtol, egyelőre nem ismert, hogy később Android 13-mal is meg lehet-e vásárolni.

A Motorola Edge 2022 néhány hét múlva lesz elérhető az amerikai piacon 500 dolláros (kb 201 ezer forintos) áron. A Motorola egyelőre nem közölte, hogy a készüléket bevezeti-e az európai piacon is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.