Hirdetés

Közösen fejleszt új processzort a Qualcomm és a Leica



|

Az amerikai gyártó az új Snapdragonok bemutatását követően már a 2022-es év androidos csúcsprocesszorát tervezi.

Hirdetés

A Qualcomm tavaly decemberben mutatta be a Snapdragon 888 rendszerchipet, majd idén januárban jelentette be a 865-ös széria utódját, a Snapdragon 870-et is. A legújabb információk alapján viszont a vállalat már a 2022-re szánt okostelefonok processzorján is dolgozik, mégpedig a német Leica gyártóval. A Leica korábban a Huawei-jel együttműködve felelt a kínai gyártó okostelefonjainak kameráiért.

Hirdetés

A német WinFuture értesülései szerint a Qualcomm és a Leica közös fejlesztését Waipio kódnéven emlegetik, és a tesztdarabok alapján SM8450 modellszámot kapott a processzor. Az eddigi információk alapján a Leica felelős a képfeldolgozó egységért, illetve a Samsung fogja vezényelni a gyártást. A kódnevet egyébként a Hawaii szigeteken húzódó völgy, a Waipi'o inspirálta, de vélhetően a térségnek nincsen közelebbi kötődése a fejlesztés folyamatához.

Emellett a WinFuture még hozzátette, hogy a Qualcomm az SM7325 modellszámú lapkakészletet is fejleszt, amely legerősebb magja 2,7 GHz-es, mellette pedig három 2,4 GHz-es és négy 1,8 GHz-es mag dolgozik. Ezt a modellt jelenleg 12 GB RAM-mal tesztelik, de várhatóan támogatni fogja a 16 GB RAM használatát is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.