Hirdetés

Közösségi oldalakkal és a Gmaillel is működik a Google Olvasó módja



|

Az alkalmazás megkönnyíti a hosszabb szövegek olvasását, vagy akár fel is olvassa azokat nekünk.

Hirdetés

2007-es debütálása óta még mindig van mit csiszolni az Androidon, de nem mondhatjuk azt sem, hogy a szoftver mögött álló cégóriás az idő előrehaladtával ne tenne meg egyre többet azért, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson. Ha kis lépésekben is, de minden új verzió azt szolgálja, hogy minél több ember elégedetten használja a rendszert.

2020 végén a Google adta ki az Olvasó mód alkalmazást, amely a weboldalak tartalmát egyszerű szöveggé alakítja, hogy könnyebben lehessen azokat fogyasztani. Az alkalmazás akár felolvasásra is használható.

A többféle alkalmazás tartalmának olvasását is megkönnyítő programnak volt egy komoly hiányossága: nem boldogult a közösségi média platformok és a Gmail tartalmainak szöveggé alakításával. Ezt a tartozását most rendezte a Google.

Hirdetés

Az alkalmazás már gond nélkül működik, ha a Gmailben, valamint az X-en és a Threads-en szeretnénk próbálkozni vele. A változás valószínűleg nem rég történhetett, mert az új használati módokban figyelmeztetést küld arról az applikáció, hogy lehet, hogy nem fog minden megfelelően működni. Ha a funkció gyermekbetegségei elmúlnak, az Olvasó mód nagy segítség lehet hosszabb levelek és cikkek elolvasásában.

Az Olvasó mód telepítése után a telefon mindkét hangerőgombjának nyomva tartásával vagy a képernyő aljáról két ujjal történő felfelé húzással indíthatjuk el az alkalmazást. Az alternatív indítási módok közt  van még egy lebegő  gomb és a Gyorsbeállítások csempe is. Az alkalmazás továbbra sem használható PDF-ekkel, illetve a Google Messages alkalmazásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.