Hirdetés

Kriptobányászatra szánt chipet mutathat be az Intel



|

Új piacra készülnek betörni a kékek.

Hirdetés

Fontos év ez az Intelnek, hiszen a 12. generációs processzorait már korábban bemutató cég hamarosan a videokártyák piacán is felrázhatja a dolgokat a hónapokon belül debütáló Alchemist GPU-kkal.  

A jelek szerint viszont nem ez az egyetlen új terület, amit célba vett a vállalat, mivel hamarosan leránthatják a leplet egy kifejezetten Bitcoin-bányászatra szánt chipről is.

Hirdetés

Erről elsőként a Tom's Hardware számolt be, miután a portál kiszúrta az alábbi programpontot a februárban esedékes ISCC (International Solid-State Circuits Conference) konferencia műsorai között. A szöveg szerint az Intel egy "ultraalacsony feszültségű, energiahatékony Bitcoin-bányászati alkalmazásspecifikus integrált áramkört", vagyis ASIC-et mutat majd be, amit Bonanza Mine-nak fognak hívni.

A videokártyákat is elszipkázó kriptofarmokon jellemzően ilyen, kifejezetten erre a célra optimalizált ASIC-ekkel zajlik a Bitcoin bányászata. Az Intel 2018-ban már levédetett egy SHA-256-os algoritmuson alapuló technológiát, a Tom's Hardware kérdésére pedig most megerősítették, hogy évek óta zajlik az erre koncentráló tervezési munka, amiről további részleteket fognak megosztani "a jövőben".

Ez a jövő pedig jó eséllyel a februári konferencia lesz, így rövidesen kiderülhet, mivel is álltak elő a kékek. A vállalat terjeszkedése komolyan betehet az olyan konkurenseknek, mint a Bitmain, hiszen az Intel már a puszta méreténél fogva is kedvezőbb áron, és időbeli előnyt élvezve foglalhatja a chipek előállításához szükséges gyártókapacitást azoknál a partnereknél, melyekre a kisebb szereplők is alapozzák a tevékenységüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.