Hirdetés

Kriptopénzes bukta: az Ethereum most már csak szobát fűteni jó



|

Az csak egy a rossz hírek közül, hogy az Ethereum 79 százalékot veszített az értékéből. GPU-val bányászni többé nem jó ötlet, kivéve, ha valaki fázik otthon.

Hirdetés

Nem is olyan régen még úgy nézett ki, hogy a kriptopénzek piaca igazi aranybánya, és, hogy a befektetők mellett még az átlagemberek is meggazdagodhatnak, ha vesznek pár drága videokártyát, és elkezdenek mondjuk Ethereumot vagy bitcoint bányászni. Egyes szakértők már az őrület kitörése előtt látták az intő jeleket, most pedig a tippjeiknek megfelelően kitört a pánik a kriptopiacba befektetők körében. 

Hirdetés

A kriptovalutás szektor teljes gőzzel száguld a lejtőn lefelé, az árfolyamok olyan szinteket értek el, hogy többé egyáltalán nem éri meg GPU-val kriptopénzt bányászni. 

Az Ethereum értéke 256 dollárra csökkent, pedig januárban még 1250-et ért. A bitcoin árfolyama is 6000 dollár alá csökkent a hét közepén, ami elég kevés a tavaly év végi 19 000-hez képest. A kisebb kriptovaluták még gyorsabban a süllyesztőben végezhetik. Bő fél év alatt a kriptopénzes piac több mint 600 milliárd dollárt veszített az értékéből. 

Furcsa módon a 79 százalékos értékvesztés nem is az Ethereum legnagyobb problémája. Az átváltások miatt az Ethereumot igen magas infláció jellemzi. Fénykorában ráadásul a piac 32 százalékát tette ki, kizárólag a bitcoin tudta kevéssel megelőzni. Mostanra a szektor 14 százalékát adja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.