Hirdetés

Kukába került az Apple AirPower vezeték nélküli töltőpad



|

Állítólag nem tudták elérni a hardverekkel szemben támasztott magas követelményeiket, bármit is jelentsen mindez, ezért inkább a projekt leállítása mellett döntöttek.

Hirdetés

2017-ben jelent meg az Apple első olyan okostelefonja, amely támogatta a vezeték nélküli töltést. Ekkor lengették be elsőként azt is, hogy hamarosan érkezik az AirPower vezeték nélküli töltőpad. Ennek legnagyobb vonzereje az lett volna a legtöbb hasonló eszközhöz képest, hogy míg azok egyszerre egy készüléket tudnak vezeték nélkül tölteni, addig az AirPower képes lett volna egyszerre feltankolni egy iPhone, egy Apple Watch és egy AirPods készüléket. 

Hirdetés

Sajnos ez már csak elmélet marad, másfél évvel a bemutató után ugyanis még mindig nem került forgalomba az AirPower, és a legfrissebb információk szerint hiába reménykedtek sokan abban, hogy végre tényleg megjelenik, a jövőben sem fog. A TechCrunch jelentése szerint az Apple ugyanis inkább elkaszálta a terméket. A projektet azért vágták a kukába, mert állítólag "nem tudták teljesíteni a hardverekkel szemben támasztott magas elvárásaikat".

A pletykák szerint az Apple mérnökei olyan problémákba futottak bele (ráadásul több körben is), amelyek miatt túl sok hőt generált az AirPower. Az iFixit szakértői szerint a technológia a laborban működik, de az FCC előírásait már nem tudták teljesíteni, és a komplex rendszer zavarhatta a vezeték nélküli eszközöket is. Egyes források azt állítják, az iPhone-ok és az AirPods fülesek esetében még viszonylag a tűréshatáron belül tudták tartani a melegedést, de az Apple Watchnál már veszélyes szintre ugrott a járulékos hőtermelés. Ezt pedig csak úgy tudták volna szabályozni, ha lejjebb veszik a töltési kapacitást és ezáltal az eszközök töltésének sebességét - ez viszont nagy blamázs lett volna a versenytársak tudásához képest.

A több eszközt támogató vezeték nélküli töltők versenyébe egyébként a Samsung is beszállt, a dél-koreai gyártó Wireless Charger Duo terméke tavaly nyár óta már kapható, és egyszerre 2 készüléket tölt. Igen, akár iPhone-okat is. Az AirPower hármat is kezelt volna, speciális beamforming technológiával, vagyis bárhol elhelyezhetőek lettek volna az eszközök a töltőpadon.

Az Apple továbbra is árul külső gyártóktól származó vezeték nélküli töltőket, elvégre egyre több eszköze támogatja ezeket. Azt viszont nem tudni, hogy lesz-e a jövőben gyári Apple vezeték nélküli töltő - az AirPowerről az eddig ismert formájában mindenesetre lemondhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.