Hirdetés

Kukázhatták a Google élőben fordító csodaszemüvegét



|

A hardverek helyett a szoftverre fókuszálhat a Google AR/VR stratégiája.

Hirdetés

A tech világában ugyan gyorsan pörögnek a szenzációhajhász bejelentések, de a tavaly májusi Google I/O fejlesztői konferenciáról még így is megmaradhatott a keresőóriás futurisztikus okosszemüvege, amely a valóságban elhangzottak élő fordítását és feliratozását ígérte, megkönnyítve a kommunikációt és a siketek életét.

Nos, a jelek szerint ebből már nem lesz semmi, egy friss jelentés alapján ugyanis a "Project Iris" nevű fejlesztés is ugyanúgy a kukában végezte, ahogy a 2013-ban debütált Google Glass.

Hirdetés

A hivatalosan nem közölt döntésről a Business Insider adott hírt, a témára rálátó belsős forrásokra hivatkozva. A portál cikke alapján a Google azért mondott le a Glass utódjáról, hogy helyette az Android XR nevű VR (virtuális valóság), valamint a micro XR néven futó AR (kibővített valóság) szoftverekre fókuszáljon, amelyek a vállalat reményei szerint idővel olyan univerzális platformmá nőhetik ki magukat, mint maga az Android.

Ha hihetünk az Insider besúgóinak, a Project Iris fejlesztését elbocsátások és hirtelen  stratégiaváltások hátráltatták, négy hónapja pedig a Google AR/VR-ért felelős vezetője, Clay Bavor is elhagyta a céget. A belső gondokra utalhat még, hogy az AR-szemüveggel korábban hírbe hozott Kurt Akeley LinkedIn-profilja azt mutatja, a mérnök időközben nyugdíjba vonult.

Cikkünk írásáig a Google nem kommentálta a hírt, annyi viszont bizonyos, hogy a keresőóriás következő AR/VR-projektjét a Samsunggal közösen készítik elő, ezt ugyanis maga a koreai vállalat jelentette be még februárban. A The Verge értesülései szerint ez egy síszemüveghez hasonló VR-headset lehet, ám az érintettek még semmit sem tisztáztak a részleteket illetően.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.