Hirdetés

Különálló alkalmazásként jöhetnek a Netflix iOS-es játékai



|

Egy friss jelentés szerint a streaming óriás nem fog szembe menni az App Store szabályaival.

Hirdetés

Az Apple tavaly nem csak az Epic Gamesszel, de a Microsofttal is összerúgta a port, amikor nem engedélyezte az Xbox Cloud Gaming alkalmazást feltöltését az App Store-ra. A cupertinóiak ugyanis előírják, hogy a felhős játékszolgáltatás minden egyes tétele külön legyen letölthető, saját termékoldallal és értékelésekkel.

A Microsoft végül egy webes alkalmazással inkább teljesen kikerülte az App Store-t, ahogy teszi azt a Google Stadia és az Amazon Luna is. A Netflix azonban a jelek szerint igazodni fog a szigorú játékszabályokhoz a saját fejlesztésű címeivel.

Hirdetés

Az Apple-ügyekben többnyire jól értesült Mark Gurman ugyanis legutóbbi hírlevelében arról számolt be, hogy tudomása szerint minden Netflix-játék külön alkalmazásként lesz letölthető az App Store-ból.

A megoldást elvileg úgy kell elképzelni, ahogy jelenleg még az Androidon is működik: a Netflix appban kiválasztott játékra bökve felugrik az adott cím termékoldala az áruházban, letöltés után pedig a netflixes felhasználói nevünk és jelszavunk megadásával indíthatjuk a mókát.

Ezzel a streaming óriás nem csak az Apple előírásait tarthatja be, de az is lehetővé válik, hogy az App Store-ban közvetlenül az adott játékra keressünk. Az androidosokhoz képest viszont hosszabb távon hátrányba kerül az iOS-es tábor, a Netflix ugyanis azt tervezi, hogy a Google rendszerén idővel a Netflix appból is elindíthatjuk majd a letöltéseket.

A streaming szolgáltató játékos offenzívája hivatalosan november 3-án vette kezdetét, ám egyelőre csak néhány tételből áll a repertoár. A jövőben viszont dinamikusan nőhet a kínálat, a cég ugyanis komoly felvásárlásokba kezdett, így mások mellett már az Oxenfree fejlesztői is a Netflix játékos divízióját erősítik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.