Hirdetés

Különleges kamerát szabadalmaztathat a Canon



|

Az eszköz legnagyobb újítása a cserélhető objektíves gimball lehet.

Hirdetés

A Canon News vette észre a Canon benyújtott szabadalmát, amely a DPPreview spekulációja szerint a DJI azóta megszűnt, Osmo Pro nevezetű eszközére hasonlít: ez a professzionális stabilizációs képessége, kompakt mérete és a távoli fókuszálásra is alkalmas kamerája miatt alkalmas profi videó készítésére szűk helyeken és akár mozgás közben is, tehát a rázkódás sem akadály számára. 

Úgy tűnik, hogy ez megihlette a Canon tervezőit is, ugyanis a gyártó által benyújtott szabadalmi terven látható termék a DJI készülékéhez hasonló felépítéssel bír, ám azzal ellentétben cserélhető optikákat tartalmazna, valamint lenne egy - feltételezhetően érintő - kijelző is, ami a közösségi jelenlétben, így például a vlogolásban is jó szolgálatot tenne a felhasználójának (az alábbi képeken látható a koncepció).

Hirdetés

A szabadalom alapján a képstabilizátorral ellátott kamera akár 360 fokos fordulatot is megtehetne, viszont az új eszköz csak a Canon RF típusú optikákkal lenne kompatibilis. 

Természetesen mint minden szabadalom esetében, úgy ezúttal sincs rá garancia, hogy a Canon valaha bejelenti és kiadja a terméket, de mindenképpen érdekes és elgondolkodtató a koncepció. Szerintetek lenne igény rá?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.