Hirdetés

Különlegesebbé tette a privát böngészést a Vivaldi



|

A Vivaldi böngésző immáron külön alapértelmezett keresőt használ a privát böngészés során.

Hirdetés

A legtöbb modern böngészőben kiválaszthatjuk, hogy mi legyen az alapértelmezett keresőmotor. A Vivaldi most egy lépéssel tovább ment, és két alapértelmezett keresőt használ. Egyet a normál böngészéshez, egyet a privát böngészéshez. 

Hirdetés

A Vivaldi legújabb verziója a privát böngészéshez a DuckDuckGót használja alapértelmezett keresőmotorként. Ez a kereső nem követi a felhasználóit, nem menti el vagy osztja meg a felhasználói adatokat. Mindettől a privát böngészés még privátabb lesz. 

Aki más alapértelmezett keresőmotorokat szeretne használni, természetesen bármelyiket átállíthatja. Aki az első alkalommal kezd privát böngészésbe a Vivaldiban, azt egy olyan ablak fogadja, amiben a DuckDuckGo jelenik meg. Ettől függetlenül a Bing, a Google vagy a Yahoo is bevethető (vagy akármi más). 

Természetesen a Vivaldi beállításaiban is bármikor átírhatóak ezek a keresők. Aki pedig nem szeretne külön keresődobozt a kezelőfelületen, az a beállításokban letilthatja azt, és akár a címsorból is kereshet. 

A Vivaldi a mai napig nem örvend olyan népszerűségnek, mint a Chrome, a Firefox vagy az Edge - ugyanakkor az alapítója az a Jon von Tetzchner, aki az Opera társalapítója is volt. 

Az elmúlt években az Opera irányít váltott, áttért a Google Blink renderelőmotorjára, és törölt olyan funkcióknak, amiket haladóknak szántak. A Vivaldival von Tetzchner kifejezetten a haladóknak épített böngészőt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.