Hirdetés

Különös hibával küzd az új iPad mini



|

Aki egyszer észreveszi, többé nem tudja figyelmen kívül hagyni.

Hirdetés

Két hete került sor az Apple nagy őszi termékbemutatójára, melynek egyik fő attrakciója a teljesen áttervezett iPad mini volt. A cupertinóiak legkisebb táblagépe 2,5 év után frissült, így a kompakt méret kedvelői nem csak az új dizájnnak, de komoly teljesítménybeli ugrásnak is örülhetnek.

A jelek szerint azonban némi üröm is vegyül a rajtba, mivel több felhasználó is egy furcsa hibáról számolt be, ami a szövegek olvasása közben jelentkezik.

Hirdetés

A "zselés görgetésnek" is hívott probléma lényege, hogy portré (álló) módban görgetve a kijelző egyik felén megjelenő sorok kissé lemaradva követik az oldal többi részét, ami olyan hatást kelt, mintha kocsonya módjára torzulna a megjelenített felület. A The Verge vezető szerkesztője, Dieter Bohn  lassított videót is készített a jelenségről, melyen jól látható a képernyő egyes részei közötti fáziskésés:

Bohn szerint a mindennapos használatban alig ehet kiszúrni a csúszást, viszont olykor-olykor egyértelműen megmutatja magát. További érdekesség, hogy az anomália kizárólag álló módban tapasztalható, a tabletet elfektetve a legnagyobb rendben siklanak tova a sorok.

A felhasználói jelentések nyomán a MacRumors munkatársa egy londoni Apple-boltban tesztelte a dolgot, ahol minden kiállított iPad mini produkálta a hibát. Ami a vásárlókat illeti, embere válogatja, kit mennyire zavar a zselés görgetés: egyeseknek fel sem tűnt, mások viszont arra panaszkodnak, hogy nem tudnak nem erre figyelni, s hogy még a szemüket is fárasztja a jelenség.

Cikkünk írásáig az Apple nem kommentálta a dolgot, így rejtély, hogy hardveres, vagy szoftveres úton javítható hibával állunk-e szemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.