Hirdetés

Kutatók megvizsgálták, hogy érdemes-e háromrétegű maszkot hordani



|

Az eredményből kiderül, hogy milyen pozitív hatásai vannak a megerősített védelemnek.

Hirdetés

A koronavírus elleni védekezés egyik legegyszerűbb módja az, ha az emberek maszkot hordanak zárt és nyitott térben is, és a járvány kirobbanása óta ez is lett az egyik legelterjedtebb módszer, habár valószínűleg továbbra is akadnak olyanok, akiknek komoly fejfájást okoz ez a nem túl megerőltető óvintézkedés. Nemrég pedig végeztek egy kutatást Kaliforniában, ami alapján úgy fest, hogy nem az egyrétegű, sőt nem is a kétrétegű maszk a legjobb.

Hirdetés

Elméletileg hatékonyabb, ha többrétegű maszkot hord az ember, mivel a kisebb cseppecskék és részecskék áthaladhatnak az anyag résein, ha csak egyetlen réteg takarja az arcot. A Kaliforniai Egyetem egyik friss tanulmánya alapján viszont három réteg nemcsak a kisebb cseppek ellen, hanem a tüsszentésből vagy köhögésből származó nagyobbakkal szemben is jobb védelmet nyújt.

A nagyobb cseppek nagyobb számban is tartalmazhatják a vírust, és amikor áthaladnak a szöveten, kisebb részekre bomlanak le, amik tovább maradnak meg a levegőben, így a körülöttünk lévőket is fertőzésveszélynek tehetjük ki. A háromrétegű maszkok viszont nagyobb hatásfokkal képesek megakadályozni, hogy lebomoljanak ezek a cseppek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.