Hirdetés

Kvíz: Felismered a klasszikus mobilokat pár gombjukról?



|

Próbáld ki ezt a képes kvízt, vajon emlékszel-e még a régmúlt fontos mobiljaira!

Hirdetés

Manapság, az okostelefonok sokadik generációjának idején egyre ritkábban jut eszünkbe az ezt megelőző korszak. Nem arra gondolunk most, amikor még egy vezetékes telefonvonalra is évtizedekig kellett várni a kérvény beadása után, és inkább az utcai telefonfülkék előtt sorban állni, kezünkben szorongatva a kétforintosokat. Inkább arra az időszakra, amikor lassan az ismeretlenségből közkinccsé váltak a mobiltelefonok - azok a számgombos, monokróm kijelzős apróságok, amiken a legnagyobb technológiai fejlesztés a snake játék volt, viszont egy hétig bírták egyetlen feltöltéssel.

Hirdetés

A 90-es években még annak is örültünk, ha például 2 helyett már 3 sornyi karakter kifért a képernyőre, megkönnyítve az SMS-ek olvasását. Az infra csatlakozós telefonok a kommunikáció csúcsát jelentették, ha pedig a szövegesen szerkeszthető csengőhangok már polifónikusan szóltak, azt gondoltuk, miénk a világ. Nokiákon, Sony Ericssonokon garázs-módszerekkel fabrikáltunk magunknak "operátor logót", és amikor bejöttek az első Symbian alapú telefonok, azt hittük, most már tényleg itt a sci-fikben ábrázolt jövő.

De vajon te mennyire emlékszel ezekre a mobilokra? Megmaradtak annyira a fejedben, hogy egy kis részletükből eszedbe jut, melyik készülékről lehet szó? Próbáld ki! Összeállítottunk egy képes kvízt, amelyben csak a mobilok néhány gombját mutatjuk be, te pedig négy lehetőség közül választhatod ki a megoldást.

A kvízt ide kattintva indíthatod el

Ha megvagy, meséld el kommentben, hány találatod volt, és persze jöhetnek a történetek az első, vagy épp a kedvenc régi mobilodról, meg persze mindenféle nosztalgikus visszaemlékezés a #régenmindenjobbvolt szellemében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.