Hirdetés

Kyocera DuraXV Extreme: ez a strapamobil alkohollal is fertőtleníthető



|

Koronavírus idején sokaknak fontos, hogy a gyakran használt eszközeit is minél tisztábban tarthassa. A Kyocera DuraXV Extreme erre kiváló választás, de a járványhelyzet után is sok téren hasznos lehet.

Hirdetés

Az már a csapból is folyik, hogy a koronavírus idején kell az extra védelem és kiemeltenfontos a higiénia, de nem csak saját kezeinket kell mániákusan mosnunk, hanem azokat az eszközöket is, amelyeket kint jártunkban sokat fogdosunk. Márpedig a mobil ott van mindenki kezében az utcán, a tömegközlekedési eszközökön és minden publikus helyen - de ezeket értelemszerűen ritkán lehet a csap alá tartani és jól átsuvickolni szappanos vízzel. Még a valamelyest vízálló készülékeknél sem ajánlják a mosogatószeres, szappanos kezelést, az alkohollal történő fertőtlenítést pedig végképp ellenjavallja minden gyártó.

Hirdetés

A Kyocera DuraXV Extreme viszont egy olyan készülék, amit kifejezetten strapabró használatra terveztek, és ebben az is foglaltatik, hogy bírja az alkoholos pucolást. Ez a telefon egyáltalán nem az okosmobilok csúcsa, eleve nincs hatalmas kijelzője, inkább a régi flipes butatelefonok (bocsánat, legyünk polkorrektek, szóval feature phone-ok) dizájnjára emlékeztet hagyományos számbillentyűzettel. Ennek megfelelően az Androidnak is csak egy speciálisan átalakított verziója fut rajta, amelyen a legfontosabb appokat találjuk (számológép, naptár, hangrögzítő, levelezés, navigáció, böngésző), amelyek ugyan röccenésmentesen futnak a 2GB RAM-mal ellátott mobilban, viszont külső appok letöltésére már nincs lehetőségünk. Mindezért cserébe azonban egy szinte elpusztíthatatlan, extrém helyzetekben is jól használható készüléket kapunk.

A mobilvilág Chuck Norris-a

A telefon egyértelműen robosztusabb a manapság megszokott okosmobiloknál, de még a régi flipes készülékeknél is masszívabb. Mondhatni, ennek biztosan nem kell védőtok, mert ő maga a védőtok. Limitált képességei és kis kijelzője miatt viszont egy feltöltéssel akár 18 napi készenléti időt is össze tudunk hozni, és kifejezetten érdekes az erős hangszóró is, amiből akár 100 decibelnél is nagyobb hangerőt lehet kipréselni. Külsőleg a MIL-SPEC 810G katonai szabványnak is megfelelő burkolat védi a mobilt, tehát nem csak a szokásos IP szabványoknál szigorúbb por- és vízállóság jellemzi, de a hőmérsékleti minimumoknak és maximumoknak is sokkal jobban ellenáll, valamint másfél méterről leejtve is működőképes marad.

A koronavírus idején fokozottan érvényes higiéniai szempontoknak azzal tesz eleget a készülék, hogy nyugodtan tisztítható szappanos vízzel, nedves törlőkendővel, de akár 70 százalékos etanollal is, amelyről már egyértelműen azt állítják a szakértők, hogy a felületre kerülő koronavírust képes elpusztítani.

Épp ezért a Kyocera DuraXV Extreme leginkább második, vagy tartalék telefonként lehet ideális, a mindennapos mobilunk helyett ezt vihetjük magunkkal, ha kimerészkedünk a nagyvilágba. Aztán persze később is hasznos maradhat, amikor újra szabadon mászkálhatunk mindenhol, hiszen nyaralós, kirándulós strapamobilként használhatjuk tovább. A készülék amerikai nyitóára 240 dollár, ami szárazon átszámolva 78 ezer forint környéke, Magyarországra eljutva talán még becsúszik a 100 ezres határ alá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.