Hirdetés

Laptopokra megy a Windows 10X



|

A szivárgások szerint laptopokra kerül majd a Microsoft Windows 10X operációs rendszere.

Hirdetés

A Microsoft sokakat meglepett, amikor bemutatta a dupla kijelzős Surface Neo prototípusát, ami ráadásul az új Windows 10X korai buildjét futtatta. 

Hirdetés

A Windows Core OS-re épített Windows 10X úgy lett tervezve, hogy Intel chipeken fusson, és letisztultabb kezelőfelületet kínál, akkumulátoroptimalizációkkal. A normál Windows 10 ugyanis túl sok energiát fogyasztana, ezért fejlesztett külön rendszervariánst a Microsoft. 

A Microsoft eleinte arról beszélt, hogy a Windows 10X-et kifejezetten dupla kijelzős és összehajtható eszközökhöz tervezte, de a hivatalos oldalak arra utalnak, hogy rendes laptopokra is jön ez a rendszer. Azóta a kapcsolódó oldalt persze törölték. 

A Windows 10X egy konténerben futtatja a Win32-alapú appokat, így a rendszer kezelheti, hogy mi mennyit fogyaszt. A Microsoft webes appjaihoz is optimalizálják a rendszert, és ha minden jól sikerül, talán még a Chromebookoknak is odacsaphat a Windows 10X. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.